Posiłki

J A D Ł O S P I S

 

 

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

ŚNIADANIE

 

I DANIE OBIADOWE

 

DESER

 

II DANIE OBIADOWE

 

 

PONIEDZIAŁEK

23.11.2020r.

 

Zacierka na mleku (1,3,7), pieczywo (1a,b) mieszane/żytnie/pszenne

z masłem (7), ser żółty (7), pomidor, sałata,

herbata zwykła

 

Zupa grysikowa (1)

 

Banan

 

 

Kotlet drobiowy             z sezamem (1a,3,11), ziemniaki z koperkiem, marchewka

z groszkiem na ciepło (7),          

kompot ze śliwek    

 

 

WTOREK

24.11.2020r.

 

 Płatki owsiane (1)             z żurawiną

na mleku (7),

 pieczywo (1a,b) mieszane/żytnie/pszenne

    z masłem (7), wędlina drobiowa, ogórek, rzodkiewka,

 kakao (7)

 

 Zupa grochowa z boczkiem

 

 

 

 

Pomarańcza

 

Kopytka  (1a,3),              z kapusta zasmażaną,      kompot z jabłek

 

 

ŚRODA

25.11.2020r.

 

 Kaszka manna na mleku (1a,7),

pieczywo (1a,b) mieszane/żytnie/pszenne

    z masłem (7), pasztet drobiowy, pomidor, ogórek,

herbata owocowa

 

Zupa krem         z pomidorów

z grzankami oraz płatkami migdałów

 

Kisiel

z biszkoptem (1)

 

Gulasz z karkówki (1a), kasza gryczana (1),       surówka z buraczków

z cebulką na oliwie,                   kompot z wiśni

 

 

 

CZWARTEK

26.11.2020r.

 

Jajecznica (3)                   na masełku (7),

 pieczywo(1a,b) mieszane/żytnie/pszenne

z masłem (7),  

serek topiony (7),

  papryka, rzodkiewka

 herbata z miodem

i cytryną

 

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami

 

Jogurt naturalny

z truskawkami

(7)

 

Ryż z jabłkiem

 oraz cynamonem, kompot z mieszanki kompotowej

 

 

PIĄTEK

27.11.2020r.

 

 Płatki kukurydziane

na mleku (7),

 pieczywo (1a,b) mieszane/żytnie/pszenne

 z masłem (7), pasta rybna z makreli (3,4), rzodkiewka, sałata

 kawa inka z mlekiem (1.7)

 

Zupa kalafiorowa

z ziemniakami

 

Jabłko

 

Makaron (1,3)                  z kurczakiem w sosie pomidorowym,          ogórek konserwowy, lemoniada cytrynowa   do picia

              *jadłospis może ulec zmianie                   

PODWIECZOREK: PODAWANY O GODZ 15.15 – KANAPKI, OWOCE, JOGURTY                                                          W ZALEŻNOŚCI  OD JADŁOSPISU DZIENNEGO

S M A C Z N E G O

Numery alergenów występujących w posiłkach:1.Zboża zawierające gluten: a- pszenica, b- żyto, c- jęczmień, 2.Skorupiaki i produkty pochodne, 3.Jaja i produkty pochodne, 4.Ryby             i produkty pochodne , 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne ,6. Soja i produkty pochodne, 7.Mleko i produkty pochodne, 8.Orzechy tj. migdały itp, 9.Seler i produkty pochodne, 10.Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12.Dwutlenek siarki i siarczany, 13.Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.

Sprawdź co u Nas słychać?

07.11.20

 

Drodzy rodzice,

Nadal pozostajemy w obostrzeniach sanitarnych

i wymogach dezynfekcyjnych z powodu pandemii COVID-19.

W związku z tym od  1 WRZEŚNIA 2020R. nasze przedszkole będzie czynne w godzinach

630-1630

Kontakt

Przedszkole Niepubliczne Kubuś Puchatek
ul. Dobrawy 5A
67-200 Głogów
tel. 76 853 40 80
kom. 792 791 444